13
Maj

NEZAPAMĆENA TUGA: MASAKRIRANOJ PORODICI NIJE IMAO KO GROB DA ISKOPA, SAHRANILI IH U JEDNU GROBNICU

Published in Svijet

Predrag Ilić, njegova supruga Danijela i njihova djeca – osamnaestogodišnja Ana i trinaestogodišnja Sara, žrtve svirepog zločina koje je 10. maja, kako se sumnja, počinio Predragov sin Miloš (20), sahranjeni su juče u bojničkom selu Granica.

 

 
 

Na posljednji počinak ispratili su ih najbliži, među kojima i Predragovi roditelji i brat, koji su se najteže nosili sa nezapamćenim gubitkom.

 

Četvorostruku sahranu siromašne porodice organizovao je Centar za socijalni rad u Leskovcu, jer su bili korisnici socijalne pomoći. Jedan od Predragovih rođaka kaže da je strašno bilo gledati ogromnu grobnicu koja je progutala cijelu porodicu.

 
  • Grobnica je bila dimenzija četiri sa četiri, opština Bojnik je poslala građevinsku mašinu koja je iskopala, jer nije imao ko da to učini. Selo je malo, uglavnom su stari i nemoćni, ne bi mogli da naprave raku. Spustili smo u grob sanduk po sanduk, prvo Predrag, pa Ana i Sara, a zatim Danijela.
Kurir

Dostojanstveno smo ih ispratili koliko se moglo, pogrebnu opremu i prevoz do groblja obezbijedio je Centar za socijalni rad. Mi smo ih zakopali, jer na groblju nema pogrebne službe, a zatim izveli red onako kako nalažu običaji – opisuje ispraćaj na posljednji počinak porodice Ilić, jedan njihov rođak.

 

Predragovi roditelji su, kako ističe, potpuno onemijeli što zbog tuge, što zbog sedativa.

 

-Otac mu je bio kao biljka, ni riječ nije progovorio, ni suzu pustio, palio je svijeću, čini mi se potpuno nesvjestan što se dešava. Majka je bila pod jakim lijekovima, to je bilo vidljivo… ma tuga će ih tek stići, još nisu svjesni šta im se desilo – navodi ovaj čovjek. Komentarišući zločin, objašnjava da vjeruje da se ubice kaje zbog onog što je učinio.

 

  • On je bolestan, ko zna da li je svjestan šta je uradio, mislim da je pukao u trenutku. Ne znam šta da kažem, kakvu kaznu zaslužuje… unesrećio je i sebe – priča ožalošćeni srodnik Ilića.

Miloš saslušan na dan sahrane

 

 

Miloš, koji se tereti za teško ubistvo da je svoju porodicu izmasakrirao sjekirom, priveden je na saslušanje Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu. Kako saznaje Telegraf, nije objasnio motive svirepog zločina već se branio ćutanjem.

 

Za djelo koje mu se stavlja na teret zaprijećena je kazna zatvora od 40 godina. Međutim, ukoliko se ustanovi da je zločin počinio u neuračunljivom stanju, biće mu izrečena mjera obaveznog čuvanja i liječenja u psihijatrijskoj ustanovi koja može da potraje i do kraja njegovog života.

 

KURIR

Istočna Bosna