06
Mart

Nadrealno: Vučić se sad javno svađa i sa folk pjevačima

Published in Svijet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju navečer izveo je dosad nezabilježeni poraz, otvorivši kampanju za nove izbore u Beogradu,  na kojima kao predsjednik države koji više nije član ni jedne stranke ne bi smio sudjelovati, žestokim napadom na folk pjevača Milana Topalovića Topalka.

 

Vučić je u nedjelju navečer održao govor pred stranačkim simpatizerima u Beogradu, kako bi najavio kampanju za lokalne izbore u glavnom gradu Srbije koje je odlučio ponoviti nakon što njegova Srpska napredna stranka nije uspjela naći partnere za formiranje većine u gradskoj skupštini.

 

Dan ranije, pjevač Milan Topalović Topalko, svojedobno sudionik showa Zvijezde Granda čija popularnost baš i nije na vrhuncu, snimio je nastup za emisiju Šarenica javne Radio-televizije Srbije. Međutim, emitiranje Topalkovog nastupa je pomjereno zbog još jednog obraćanja Aleksandra Vučića koje je moralo biti prenošeno uživo.

 

Topalko je tada izveo nešto prilično neuobičajeno kad je riječ o folk zvijezdama u Srbiji - javno je prozvao Aleksandra Vučića. Na Instagramu je napisao: 'I dođe čovjek koji je na svim televizijama 24/7 i prekine mi emisiju, jer ima nešto važno za reći... što sam čuo 23453244323 puta... Nije mogao dočekati ni kraj emisije, koja je jako lijepa. Neka mu netko kaže da otvori svoj kanal, pa ko voli i želi gledati - neka gleda', napisao je Topalko.

 

Vučić mu je iste večeri odgovorio na sjednici Gradskog odbora SNS-a, kad je Topalka, a da ga niko ništa nije ni pitao, svrstao na listu opozicije na predstojećim beogradskim izborima.

 

'Ako već ne možete staviti Đilasa, stavite Michaela Rotha, Schiedera... (prim. aut. - njemački političari iz SPD-a koji su kritični prema Vučiću). To vam je lista za Beograd, a možete na nju dodati koga hoćete, i Bodirogu (prim. aut. košarkaš Dejan Bodiroga, također kritičan prema vlasti), i Topalka... Pobijedit ćemo vas sve zajedno. Znate koji je dovoljan uslov: da ne budete krezubi i da postanete drugosrbijanci, kažete nešto ružno protiv Aleksandra Vučića – u tom trenutku Topalko postaje naučnik i genije, on je isti kao Roth i Schieder, oni su jedno samo ako će nešto ružno reći protiv nas. I ako taj dan izađu iz šume, bit će najbolji na svijetu i najmoderniji', rekao je Vučić.

 

Inače, Vučić se u sinoćnjem govoru prilično oštro obračunao i s neimenovanim neprijateljima Srbije koji dolaze izvan zemlje, a njegovi protivnici su, obzirom na to da je posljednjih dana vrlo kritičan upravo prema njemačkim SPD-ovim političarima, dojma da se preko njih obračunava sa Zapadom.

 

'Žele nam uzeti novac koji je za njihove potrebe, žele nam uzeti zemlju, državu. Žele da na e-mailove i faksove koje primaju iz određenih zemalja odgovaramo s da, šefe. Ali mi ne želimo biti sluge, nego služiti svom narodu. Igra naroda je mnogo veća, mnogo', rekao je Vučić, koji se beogradskim SNS-ovcima sinoć obratio u svojstvu građanina, budući da više nije član te stranke, prenosi tportal.

 

(Vijesti.ba)

Istočna Bosna