Ervin Fejzić, 37, iz Loganvillea, ubijen je ispred pekare Fejzić Euro, saopćila je u nedjelju ujutro Policijska uprava Lawrenceville.

 

Fejzić bio član porodice koja je vlasnik pekare.

 

Policajci su pozvani u pekaru pored Scenic Highwaya u subotu oko 7 sati ujutro, gdje su zatekli 37-godišnjaka da ne reaguje na parkingu, prema policiji Lawrencevillea. 

 

 

Fejzić je upucan više puta. Na mjestu događaja je proglašen mrtvim. Policija nije imenovala nijednog osumnjičenog, a okolnosti pucnjave nisu poznate.

 

Istraga je "veoma aktivna", a policija moli sve koji su u subotu ujutro bili u području Gwinnett Drivea i Scenic Highwaya da kontaktiraju policiju ako imaju bilo kakvu informaciju, objavio je Atlanta news first.

 

Nije trebalo puno vremena, da policija pronađe osumnjičenog. Uhapšen je 38-godišnji Leroy Taylor iz McDonougha.

 

Taylor je sproveden u zatvor okruga Gwinnett pod optužbom za krivično djelo ubistvo, teški napad, oružanu pljačku, posjedovanje vatrenog oružja tokom izvršenja krivičnog djela i posjedovanje vatrenog oružja od strane osuđenog zločinca.

 

Zajednica bosanskohercegovačkih stanovnika u Lawrencevillea šokirana je napadom.

 

- Ljudi ne mogu da veruju da se ovako nešto dešava! To je poražavajuće... Ne znam šta da kažem. Poznajemo ga najmanje 20 godina. Кupovali smo hljeb od njega mnogo puta - rekao je prijatelj žrtve Elvis Sinanović.

 

Prijatelj ubijenog je za Fox 5 rekao da je Fejzić bio voljeni muž i otac.

 

- Ervin je bio miran momak, porodičan, upravo je dobio svoje drugo dijete... Ovo je šok za sve - rekao je Sinanović.