07
Januar

Nisu se dobro proveli: Dvojica državljana BiH pokušala ući u RH s krivotvorenim testovima na Covid-19

Published in Svijet

Obavljanjem granične kontrole nad 34-godišnjim i 43-godišnjim državljanima BiH, i provjerom vjerodostojnosti nalaza PCR testa na Covid-19 hrvatska policija je utvrdila da je riječ o krivotvorinama, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske

 

Brodsko-posavska policija kazneno je prijavila 34-godišnjeg i 43-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku pomoću krivotvorenih testova na Covid-19, priopćeno je u četvrtak iz policije.

 

Dvojica muškaraca zatečena su jučer na na graničnom prijelazu Slavonski Brod, prilikom ulaska iz BiH u Hrvatsku.

 

Obavljanjem granične kontrole nad 34-godišnjim i 43-godišnjim državljanima BiH, i provjerom vjerodostojnosti nalaza PCR testa na Covid-19 hrvatska policija je utvrdila da je riječ o krivotvorinama, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

 

Dvojica državljana BiH osumnjičeni su za za krivotvorenje isprave i policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Iz PU brodsko-posavske ponovno su ukazali na važnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Građane su pozvali da sve sumnje o kršenju epidemioloških mjera za sprječavanje širenja epidemije koronavirusa mogu prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije e-dojave, prenosi Hina.

 

(Fena/mr)