20
Maj

MUŠKARAC NAG HODAO U TUNELU, TVRDIO DA SU GA SILOVALI

Published in BiH

Radnici ophodnje cesta na autoputu A,1 na dijelu između Suhodola i Tarčina, ostali su šokirani kada su prekjučer zatekli nagog, kao od majke rođenog muškarca u tunelu 25. novembar.

 

Avaz
 
 

Muškarac je aktivirao alarm u tunelu, nakon čega su prvi na lice mjesta stigli službenici iz održavanja autoputa.

 

Muškarac je, po dolasku radnika održavanja ceste, u prvi mah tvrdio da su ga silovala dvojica muškaraca i da su ga opljačkali, uzeli novac te oteli automobil.

 

Nešto kasnije je istu tu priču ponovio i policijskim službenicima iz Kiseljaka.

 

Dodatnim provjerama snimaka s nadzornih kamera utvrđeno je da s njim niko nije bio u automobilu?!

 

Kada su ga suočili s tim činjenicama i uhvatili ga u laži, on je promijenio priču.

 

  • Rekao je da ga nisu opljačkali muškarci koji su bili s njim u automobilu, nego da su ga presreli i silovali – kaže izvor Avaza.

 

Na licu mjesta bili su policijski službenici iz Kiseljaka, što nam je potvrdio i portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

 

  • I kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo obavijestile su Policijsku stanicu Kiseljak čiji su službenici izašli na lice mjesta. Obavili su razgovor, izvršili određene provjere i o svemu navedenom je obaviješteno Tužilaštvo SBK. Na osnovu svih iznesenih i zatečenih činjenica i informacija, Tužilaštvo se izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, ali da službenici i dalje vrše određene provjere – kazao je Hodžić za „Avaz“.

 

Policajci su, šokirani njegovom nepovezanom pričom, ponovo pregledali snimke s videonadzora i vidjeli da ga na autoputu niko nije presreo i oteo mu automobil.

 

On je i treći put promijenio priču i rekao da se ”samostalno odvezao na lokalnu cestu, a da su ga tu presreli neki muškarci“, koji mu u toj verziji priče nisu bili poznati. 

 

Je li imao lanac

 
  • Na kraju je iz njegove priče nestala informacija da je silovan – pojašnjava naš sagovornik. 

 

Policajci su obavili svoj dio posla i muškarcu uredno vratili automobil.

 

Također, nisu pronašli ni lanac za koji je tvrdio da mu je ukraden, ali nije poznato ni da je imao taj lanac. Njemu je ukazana i ljekarska pomoć.

 

Konzumirao narkotike?

 

Ovaj misteriozni događaj, odnosno ponašanje muškarca moglo bi se povezati i s konzumiranjem narkotika. Međutim, Hodžić nije mogao otkriti više detalja.

Istočna Bosna