biba bih

20
Maj

MUŽEVI, POMOZITE ŽENAMA OKO PRIPREME IFTARA!

Published in BiH

Mnoge žene svakodnevno provode više sati pripremajući iftare. Nažalost, tokom dana moraju obavljati većinu ostalih kućanskih poslova, i to bez ičije pomoći

 

 
 

Muževi moraju shvatiti težinu zadatka njihovih supruga, te se potruditi da pomognu, barem oko pripreme stola i usluživanja gostiju.

 

Žene bi trebale na nježan način podsjetiti svoje muževe da je sunnet pomoći oko kućanskih poslova, i da se nagrada za dobro djelo umnogostručuje za 70 puta tokom ramazana!

 

Kao vid pripreme, bračni par bi trebao rasporediti međusobne obaveze, kako bi se razvio osjećaj međusobne podrške i sigurnosti.

 

Možete zajedno i osmisliti iftarski jelovnik i odlučiti šta će ko odraditi od posla.

 

Tokom ramazana, supruge bi trebale iskazati zahvalnost muževima na pomoći, ma kako bila mala, a možda otkriju da će oni nakon toga biti još spremniji za pomoći!

 

Žene imaju naviku da iskritikuju članove porodice ukoliko nešto ne urade kako treba u kuhinji, ali je potrebno da uvažimo njihovu želju da pomognu.

 

Upamtite da vrijeme pripreme iftara možete iskoristiti za jačanje porodičnih veza, razgovor s mužem i prisjećanje na zajedničke sretne momente. Vrijeme koje ste proveli zajedno će vam tada biti mnogo slađe od hrane koju ste pripremili.