24
Decembar

Salkić: Božić slavi i zajedništvo, potrebno narodima i BiH

Published in BiH
Neka svim katoličkim vjernicima Božić donese sreću i radost, te ulije nadu u nastavak izgradnje boljeg zajedničkog života građana u našoj domovini - naveo je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić u povodu Božića.
Uputio je prigodnu čestitku banjalučkom biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini sa željom da ovaj blagdan, koji se u katoličkoj vjeri slavi kao blagdan mira, ljubavi i darivanja, provedu u krugu porodica i prijatelja, te da radost Božića podijele s komšijama.
 
 
salkic bozic slavi i zajednistvo potrebno narodima i bih ramiz salkic 24 5e02305dc50c2
 
Salkić je ukazao Božić slavi zajedništvo.
 
- Uprkos historijskim iskušenjima, različitim dešavanjima i uticajima koji još uvijek traju, zajednički život u ovoj zemlji je ostao veliko bogatstvo i put koji nema alternativu. To je vrijednost, koja u ovoj zemlj, uprkos svemu, stoljećima traje. Ovaj veliki blagdan slavi i zajedništvo, koje je danas, više nego ikada, potrebno našim narodima i našoj domovini - naglasio je on.
 
Sve religije, dodao je, pozivaju na mir, pravednost, dobročinstvo i druge vrijednosti.
 
- Svjesni smo činjenice da, uprkos tome, u dijelu Bosne i Hercegovine gdje živimo, a Vi predvodite vjernike, svi građani nemaju jednaka prava i jednake mogućnosti. Mnogi su suočeni s diskriminacijom koja traje godinama, što ostavlja dubok trag u našem društvu.
 
Zbog toga, obaveza svih nas je da učinimo više da se glas običnog čovjeka više čuje, da se ispravi nepravda, i da svaki čovjek u ovoj zemlji, bez obzira gdje živi i kako se Bogu moli, ima jednaka prava i da svoj blagdan dočekuje u miru, sreći i zadovoljstvu.
 
Cijenjeni biskupe Komarica, u nadi da ćete idući blagdan dočekati u dobrom zdravlju,  a da će naša domovina krenuti putem snažnijeg napretka, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, uime Bošnjaka i u svoje ime, od srca želim sretne božićne blagdane, stoji u božićnoj čestitci Ramiza Salkića, potpredsjednika bh. entiteta RS.

Istočna Bosna