11
April

IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO DODIKU: SVOJE IGRE IGRA MAJSTORSKI, ALI JE VRIJEME DA SE PROZRE, OD POLICIJE RS-A PRAVI PARAVOJSKU, A NAS OPTUŽUJE ZA NAORUŽAVANJE...

Published in BiH

- Svoje igre igra majstorski, ali je vrijeme da se prozre – reakcija je Bakira Izetbegovića nakon posljednjih informacija predsjedavajućeg Presjedništva Bosne i Hercegovine.

Milorad Dodik je, podsjetimo, saopštio predsjedniku Srbije, a potom i javnosti - da SDA organizuje popisivanje vojno sposobnih muškaraca u Mostaru.

- Ako oni rade na tome da od policije entitetske da naprave neku paravojsku ona će nas optužiti da pravimo mobilizaciju. Od toga zaista nema ništa. Rekao je da smo mi u Mostaru ovdje imali neke sastanke, takve stvari se ne daju sakriti – dakle, niz sastanaka po pitanju nekih spiskova Bošnjaka. Besmislice, samo što, nažalost, dio naroda može ozbiljno da ih shvati i možemo da imamo loše reakcije i da se dalje kvari atmosfera u ovoj zemlji. To su budalaštine. Mi se oslanjamo isključivo na Oružane snage BiH, oslanjamo se na garante Dejtonskog mirovnog sporazuma i oslanjamo se na NATO - izjavio je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije.

Dodik je ustvrdio i gdje se povećala proizvodnja oružja i municije, te dodao da je nekontrolisana.

- Tome treba dodati - da su fabrike oružja i municije u Federaciji koje su pod direktnom kontrolom Bošnjaka, odnosno SDA povećali svoju nekontrolisanu proizvodnju u dijelovima oružja i municije, i to je ona priča o Bakiru Izetbegoviću i njegovoj tvrdnji kako za ne daj Bože nešto proizvodi. Dakle, Savjet ministara njima treba upravo da to propusti - jer je veoma jasno da je nemoguće da se u fabrikama namjenske industrije ništa ne proizvodi mimo naloga koji daje Oružane snage BiH ili konkretnog komercijalnog ugovora sa inostranstvom koji se mora predočiti vlastima kako bi se dala saglasnost - kazao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, SNSD.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Last modified on četvrtak, 11 April 2019 14:45

Istočna Bosna