26
Juli

Džeko postigao gol u zvaničnom debiju za Fenerbahče i sjajno se predstavio navijačima

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postigao je svoj prvijenac u zvaničnim utakmicama u dresu Fenerbahčea i to u prvom službenom nastupu za tim.

 

Fenerbahče je večeras u duelu drugog pretkola Konferencijske lige dočekao ekipu Zimbrua iz Moldavije, a to je bila sjajna šansa da se naš Edin Džeko na najbolji mogući način predstavi navijačima u Istanbulu.

 

To se i dogodilo, a Džeko je kao kapiten postigao svoj prvi pogodak u zvaničnoj utakmici za Fenerbahče otkako je ljetos stigao kao slobodan igrač iz Intera.

 

Džeko je pogodio u 61. minuti za 3:0. Iskoristio je Kadiogluovu asistenciju i pogodio praznu mrežu gostiju. Prethodno, u prvom poluvremenu upisao je i asistenciju.

 

Prvi gol Džeke za Fener pogledajte ovdje.

 

Kako Fenerbahče važi za velikog favorita i igra maksimalno napadački od samog starta, neće biti iznenađenje ukoliko Džeko postigne još koji gol do kraja utakmice.

 

Inače, trener Ismail Kartal krenuo je s kompletnim novim ofanzivnim timom. Uz Džeku, koji je tek stigao, tu su u najofanzivnijoj liniji bile sve novajlije, a to su Dušan Tadić, Ryan Kent i Sebastian Szymanski.

Istočna Bosna