09
April

Više uhapšenih zbog napada u Stocu, od ranije poznata imena

Published in BiH

Uprava policije Federacije BiH jutros je uputila dopis komesara policije MUP-a HNK Roberta Perića.

 

Kako je navedeno u informaciji, vozila koja su prepriječila put automobilu u kojem su bili napadnuti igrači "Iskre" bila su Golf VI, BMW i Passat.

 

Prema saznanjima kojima raspolaže FUP, vlasnik vozila "Golf VI" je "izvjesni Dragan Gakić" za koga se kaže da je "navijač i višestruko privođeno lice od strane policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira te počinjenja drugih krivičnih djela".

 

Prema saznanjima FUP-a, "vlasnik crnog ili tamnosivog BMW-a je Severino Marić", o kojem policija ne posjeduje druge podatke, porenosi Slobodna Bosna.

 

U službenoj depeši "koja je iz Federalne Uprave policije upućena Robertu Periću, komesaru policije Hercegovačko-Neretvanskog Kanatona navodi se još jedna osoba za koju se kaže "da se može dovesti u vezu“ sa nasiljem u okolini Stoca. To je Marino (Stjepana) Sabljić, 23-godišnjak iz Mostara za kojeg se, "sumnja da je organizator izvršenja predmetnog djela".

 

Federalna uprava policije tražio od komesara MUP-a HNK Roberta Perića da sa ovim informacijama što prije obavijesti nadležno tužilaštvo.

 

Također FUP piše da se stavlja na raspolaganje kolegama iz Mostara "sa svim svojim kapacitetima u segmentima forenzičkih vještačenja, kompjuterskog kriminala, angažovanja pripadnika Specijalnih policijskih jedinica i drugih specijaliziranih jedinica za koje procijenite da mogu dati svoj doprinos privođenju pravdi počinilaca ovog krivičnog djela".

Istočna Bosna