03
Novembar

BiH: Tuzlanski kanton i Opština Srebrenica potpisali sporazum o saradnji

Published in BiH

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić potpisali su danas sporazum o saradnji između Vlade Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica, javlja Anadolu.

 

Ovaj sporazum važan je preduslov za promociju, unapređenje saradnje i zajedništva među građanima Bosne i Hercegovine, zaključeno je na sastanku. Nadalje je istaknuto i da uspostavljajući veze između Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica, potvrđuje se zajednički interes o uspostavi stalne saradnje, koja unapređuje veze između naših građana u sferama: društvenog, privrednog, kulturnog, sportskog i ekonomskog života.

 

Prema sporazumu Vlada Tuzlanskog kantona će nastojati da, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, u svom budžetu obezbijedi konkretnu finansijsku podršku opštini Srebrenica, za projekte pomoći povratnicima kroz izgradnju i razvoj infrastrukture, održivog povratka i obilježavanja godišnjica genocida.

 

”Ovaj sporazum institucionalizira našu saradnju i osnažuje veze koje Tuzlanski kanton ima sa Srebrenicom. Kroz niz programa i oblika podrške mi pokazujemo naše trajno opredjeljenje da Srebreničanima budemo na usluzi i od pomoći, tako da i ovaj današnji čin još snažnije pokazuje takvo naše opredjeljenje”, kazao je Halilagić.

 

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, istakao je Vlada tuzlanskog kantona u kontinuitetu pruža podršku Srebrenici i povratnicima.

 

”Kroz sporazum smo konkretizovali određene korake kako unaprijediti saradnju i podršku Srebrenici. Vlada tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Halilagićem imala je razumijevanja da potpišemo jedan ovakav sporazum koji je nama od velikog značaja. Ovim putem upućujem riječi zahvale Vladi i premijeru”, istakao je Fejzić.

 

Potpisivanju sporazuma pored premijera Halilagića i zamjenika načelnika Fejzića prisustvovali su i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK Fadil Alić, savjetnik premijera Amir Kulaglić, stručni savjetnik u opštini Srebrenica Nermin Alivuković i načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti u opštini Srebrenica Adem Mehmedović.

 

Last modified on petak, 03 Novembar 2023 17:16

Istočna Bosna