14
Juni

SRAMOTNO: MAZALICA NEGIRAO GENOCID U SREBRENICI, A ZA BIJELE TRAKE TVRDI DA SU LAŽ I PROPAGANDA

Published in BiH

Dugogodišnji zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica, uprkos upozorenjima voditeljice da krši Krivični zakon Bosne i Hercegovine i da o svemu postoje presude, iznio je sramne tvrdnje o “bijelim trakama” u Prijedoru kazavši da su “laž, obmana, dezinformacija i propaganda”.

 

Mazalica je tokom gostovanja na N1 prvenstveno govorio o nastupu Sarajevskog ratnog teatra na Teatar Festu “Petar Kočić” u Banjoj Luci.

 

Predstava nije sporna, ali sporan je taj militantni naziv i prošlost tog teatra kada je postao propagandna jedinica Armije Republike BiH – kazao je on.
Upitan da pojasni na kakvu propagandu misli, Mazalica je odgovorio:

 


Sve su to teme koje su obojene ratom i o kojima postoje različita mišljenja. Neslaganje sa Srebrenicom, bijelim trakama, tenkovima, nazivanjem fašistima i agresorima zna se koga već.


Voditeljica mu je potom postavila pitanje: “Gdje SARTR i koga naziva agresorom i kako je nešto propaganda ako je istinito?”

 

Bijele trake nisu istina, to je dezinformacija. Kvalifikacija genocida u Srebrenici, postoje različita mišljenja – kazao je Mazalica.
Nakon što je upozoren da krši Krivični zakon te da postoje presude, on je ponovio:

 

Uvažavajući sve žrtve u Srebrenici i Prijedoru. Bijele trake su laž, dezinformacija, obmana i propaganda.

Istočna Bosna