22
Maj

Dječak Vedad Halilović treba hitno liječenje van zemlje, fotografija oca Nedžisa rasplakala BiH

Published in BiH
Fotografija oca koji dežura ispred Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, da se nađe pri ruci ako njegovom sinu zatreba nešto dok leži u bolesničkoj sobi, emotivno je pogodila mnoge korisnike društvenih mreža. 
 
Riječ je o Nedžisu Haliloviću, poznatom tviterašu koji objavljuje statuse pod pseudonimom Bosanski bukvalista, a čiji sin Vedad treba primati hemoterapiju izvan domovine. 
 
Zdravstveno stanje njegovog Vede je složeno i dalji nastavak liječenja nije moguć u Bosni i Hercegovini. Naime, dječak ima rijedak tumor u nosu. 
 
 
- Ljudi, zadnjih dvadeset dana nemam pojma gdje sam. Situacija je takva da nam je vrijeme dragocjeno. Uglavnom, kao što rekoh, klinac mora negdje vani na neke terapije, hemoterapije... Situacija je kompleksna jer se to nigdje u Bosni i Hercegovini ne može izvesti. 
 
U opticaju je Turska, Hrvatska ili Slovenija. Uglavnom to Fond pokriva i ima sporazum sa njima. Iz Tuzle bi se trebao uputiti zahtjev ka Fondu u Sarajevu, a oni će dalje odlučiti gdje će Vedo da ide. Doktori su dali preporuku za Acibaden u Turskoj i nadam se da će nas Fond tamo poslati - napisao je, između ostalog, Halilović. 
 
Federalni zastupnik DF-a Mahir Mešalić napisao je da se finalizira proces sa papirima. Budući da je u pitanju skupa terapija, zamolio je sve koji su u mogućnosti da pomognu. 
 
- Ovo je situacija u kojoj najponiznije molim sve jer ovdje ostavljamo sve po strani. Faktor vremena je krucijalan. Federalni fond ZZO će platiti liječenje, jer zato postoje proceduralni uslovi. Hvala direktoru ZZO TK koji se danas odmah odazvao i uputio nas na zakonski najkraći put. Biće tu naravno mnogo dodatnih troškova, želja nam je da sa malim Vedom pošaljemo oba roditelja u pratnji. Nedžis Halilović, znam da je jedno sigurno, u svojoj i Vedinoj borbi nećeš ostati sam - napisao je Mešić. 
 
Informacije za novčane uplate: 
 
pay pal: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Ili na račun za uplate iz inozemstva;
IBAN BA391613000108123045
SWIFT; RZBABA2S
Halilović Nedžis, Tuzla, Mramor 75212, Milešići 56
062 324 327
Raiffaisen.
Kao i za uplate iz BiH;
1613000108123045
Raiffaisen bank
 
 
 
 
Faktor
Last modified on ponedjeljak, 22 Maj 2023 21:24

Istočna Bosna