26
Januar

Apel policije zbog kupovine preko društvenih mreža: Ova dva podatka ne šaljite nikada

Published in BiH

Ovo shvatite ozbiljno

iz7G7zwxIsQHkqZr28gBURB3AKRSEL8IupG2JUDz 1


Iz PU Doboj je saopšteno da policajci rade na pronalaženju osoba koja su u prethodnih nekoliko dana prevarili dvoje ljudi sa područja grada Doboja i opštine Brod.

 

Nepoznato lice ili više njih je putem internet stranice za kupovinu i potražnju novih i polovnih stvari kontaktiralo oštećene, te nakon što se međusobno dogovore oko kupovine, putem mobilne aplikacije "WhatsApp" im je dostavilo link sa lažnim logom BH pošta i potom zatražilo da popune navodnu aplikaciju, a nakon što su oštećeni unijeli svoje podatke kao i podatke sa tekućeg računa, sa njihovih računa je skinut sav novac.

 

"Savjetujuemo građanima da je prevare moguće prepoznati po tome što se "kupci" javljaju izvan platformi stranica za kupoprodaju, putem mobilnih aplikacija Viber i WhatsApp, a tekstovi pisanih poruka su uglavnom loše prevedeni i nikada se ne javljaju na pozive pod izgovorom da su zauzeti poslom, niti pregovaraju o cijeni ili kupovini artikla", kažu iz dobojske policije.

 

Policijska uprava Doboj apeluje na sve građane da prilikom kupovine preko interneta ne nasjedaju na ovakve vidove prevara te da u slučaju da putem internet stranica za kupoprodaju stupe u kontakt sa ovakvim licima,

 

da ne šalju svoje lične i bankovne podatke i da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Istočna Bosna