Ovu informaciju objavio je unuk umrle Hurije, Aner Gosto.

 

- Dragi prijatelji i dobri ljudi. Dana 07.05.2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno, mirno i u finim rodbinskim i komšinskim odnosima. Moja nena Hura nikad u životu i nigdje nije imala nikakve neprijatelje, ni po vjeri ni po nacionalnosti ni bilo čemu drugom. Prije dan-dva vremena "nepoznati počinilac" se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru (grobu) sa natpisom "Gazi balije".

 

Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto a kamoli izvršiti ovakav naum?! - napisao je.

 

U svojoj objavi, Gosto je zamolio javnost da mu pomogne u otkrivanju identiteta mladića, koji je objavio ovu fotografiju.

 

- Sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici, poručio je Gosto, dodajući da je ovo sramota u 2022. godini te je upitao "Jesmo li postali životinje?"

ced221d6d4f6e5ab2128bbd457dfabef