15
Januar

UZALUD TRAŽITE SREĆU NA ISTOM MJESTU GDJE STE SUZE PROSIPALI

Published in BiH

Kada sam bila mlada mislila sam da znam šta je ljubav, ali kasno sam shvatila da nisam imala pojma o tome.

 

Kao mnoge blesave mlade djevojke voljela sam nevaljalog momka. Žudila sam da provedem dan sa njim čak i ako sam znala da ne želi ozbiljnu vezu sa mnom ili da ima neku drugu sa strane. Uvijek sam se čudila tim naivnim ženama kako muškarcu prelaze preko lošeg ponašanja i izdaja, a i sama sam bila takva.

 

Znala sam da je loš za mene ali jako sam ga voljela i željela. Moja pokojna majka je stalno govorila da neću biti srećna pored njega ali ja sam mu se uvijek vraćala. I uvijek sa istom namjerom, da pokušam pronaći sreću. Kasnije sam shvatila da se sreća ne može pronaći na mjestu gdje smo suze prosipali.

 

Situacije se mogu na trenutke promijeniti ali teško se mijenjaju duboko ukorjenjene osobine. Koliko ste spremni boriti se za svoju sreću toliko ćete biti srećne. A nju nećete pronaći kraj muškarca kojeg čekate da se promijeni. Ako nije dobar sad neće biti dobar ni kasnije.

 

Nastavite dalje.Ista stvar je i sa prijateljstvom. Male su šanse da će se pravo prijateljstvo roditi iz spletki i zavisti. Ne tražite sreću kraj osoba kraj kojih vam je u prethodnim vremenima bilo loše. Ne tražite sreću kraj onih koji su vas prethodno oštro kritikovali, ponižavali i osuđivali.

 

Znate kako kažu, vuk dlaku mijenja ali ćud nikada. Ne tražite sreću kraj onih koji vas nisu htjeli staviti na prvo mjesto u svom životu. Uvijek možete pronaći bolje od onoga što vas je činilo tužnima.

 

Izvor: pult24.info

Istočna Bosna