Phoca - Google AdSense Easy (2)

06
Novembar

KIŠA PADALA ČITAVU NOĆ : Noć protekla mirno, rijeke su u svojim koritima

Published in BiH

Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

 

Ovu informaciju potvrdili su nam iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području KS u svojim koritima.

 

"Što se tiče proteklog dana, gledano po općinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području općine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano", kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

 

Što se tiče ostalih općina, poplave su zabilježene i na području općšine Novi Grad, gdje je voda također prodrijela u veliki broj objekata.

 

"Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove općine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije Messer i Robot. Također, na području ove općine izvršeno je 80 evakuacija", dodaju iz Civilne zaštite KS.

 

Naglasili su da je poplava bilo i na području Općine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.