14
Septembar

SLUČAJ U BIH: SJEKIROM ODSJEKAO SEBI PRSTE KAKO BI DOKAZAO NEVINOST

Published in BiH

Teška optužba da je provalio najprije u pravoslavnu, a potom i u katoličku kapelu, odakle je nestalo sitnine u iznosu od nepunih 20 maraka, bili su okidač za Brana Preradovića (46) iz Donjih Vijačana kod Prnjavora, da sjekirom odsječe sebi tri prsta na lijevoj ruci.

 

Ilustracija
 

Ovaj Prnjavorčanin sve je šokirao kada je, dok su na mjesnom groblju sahranjivali pokojnika, uzeo sjekiru i krenuo sebi da sječe prste. Nakon što je zbrinut na UKC u Banjoj Luci, on je potom smješten u jednu zdravstvenu ustanovi u RS, ali motiv zbog kojeg se odlučio za ovaj užas na opelu, ostao je nepoznat.

 

Njemu su izuzetno teško pale optužbe nekih komšija i poznanika da je provalio u crkve. Komšije ga, kažu, znaju kao “u duši” vrlo dobrog čoveka, ali sa izraženim porokom ovisnosti od alkohola. Time je sam sebi najviše štetio. Nakon bračne rastave, od supruge i dvoje djece, on živi sa majkom u Vijačanima, boreći se da preživi nadničarenjem, pišu „Novosti.rs“.

 


Brane je do groblja došao na biciklu, sa sjekirom i osjetno pripit. Niko nije ni slutio užasu koji slijedi i da se “čaša gorčine” kod Braneta prelila optužbama da je “provalio i u obližnju katoličku kapelu”.

 

– Čudili smo se zašto Brane sekirom udara po betonskom koritu, od grobljanske vode. Šokirali smo se kada su počeli da šibaju mlazevi krvi i frkću njegovi odsječeni prsti. Svi smo bili u silno zaprepašteni i u panici, pa čak i sami medicinari, u toj borbi da preživi, da sa njim kolima Hitne pomoći nismo se pribrali da pošaljemo barem neki od odsečenih prstiju – pričaju očevici šokantnog prizora sa sahrane.

Istočna Bosna