18
Septembar

Salkić se sastao sa rukovodstvom mjesne zajednice Zalužje - Biljača

Published in Istočna Bosna

Potpredsjednik bh. entiteta RS i predsjednik OO SDA Bratunac, Ramiz Salkić, održao je sastanak sa rukovodstvom mjesne zajednice Zalužje - Biljača.

 

IMG 31f51d2eee70f990c92e278aece2f24d V

 

 

Na sastanku se između ostalog razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u Bratuncu, bh. entitetu RS i Bosni i Hercegovini. Potpredsjednik Salkić je istakao da Bošnjaci danas prolaze kroz tešku diskriminaciju u ovom entitetu, te da separatistička politika koju provodi vlast bh. entiteta RS stvara nepodnošljiv ambijent za Bošnjake u ovom entitetu. Naglasio je važnost toga da Bošnjaci zbiju redove, okrenu se sebi i da budu jaki kao što su bili u periodu agresije na našu domovinu. Upozorio je da ne smijemo dozvoliti politički niti bilo koji drugi oblik asimilacije našeg narodovom dijelu naše domovine. Da je naša odluka da živimo na svojim ognjištima trajna i konačna i da toga moraju biti svjesni oni koji nas žele mirnodopskim metodama ponovo protjerati. Što prije to shvate i prihvate kao realnost biće lakše i njima i nama.

 

Razgovaralo se i o realizaciji projekta vodosnabdijevanja u ovoj mjesnoj zajednici. Predstavnici MZ su upoznali potpredsjednika Salkića do koje faze je stigla realizacija projekta u kojem su učešće uzeli mještani ove mjesne zajednice, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i opština Bratunac, a čija vrijednost je oko 120.000 KM.

 

 

Rukovodstvo mjesne zajednice Zalužje – Biljača se zahvalilo potpredsjedniku Salkiću na njegovom angažmanu i doprinosu da se realizuje nekoliko projekata u ovoj mjesnoj zajednici uključujući i projekat vodosnabdijevanja, te su ga upoznali i sa problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica pored projekta vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Zalužje – Biljača, na prostoru opštine Bratunac u ovoj godini realizuje još nekoliko projekata. U mjesnoj zajednici Konjević Polje asfaltirana je dionica puta u dužini od 1200 metara, u mjesnoj zajednici Glogova ovih dana počinje asfaltiranje dijela lokalnog puta, u mjesnoj zajednici Blječeva također je planirano asfaltiranje dijela puta na relaciji Blječeva, Čizmići sa konačnim ciljem da se taj put spoji sa Avdaginom njivom. Ovo pokazuje da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica trenutno jedino koje realizuje projekte u mjestima povratka. Pored ovih infrastrukturnih projekata tu su i drugi programi u kojima učešće uzimaju naši građani.

 

U narednom periodu planiran je obilazak svih mjesta na području opštine Bratunac sa ciljem direktnog upoznavanja našeg naroda sa aktuelnim dešavanjima, te razgovora oko projekata koji će olakšati život našeg naroda na ovom prostoru.

 

Last modified on subota, 18 Septembar 2021 21:54

Istočna Bosna