29
Septembar

Automobili, četvorotočkaš, motorni čamac: Kosovska policija plijeni imovinu Milana Radoičića

Published in Svijet

Kosovska policija je nakon akcije koja je izvedena danas u ranim jutarnjim satima na sjeveru Kosova zaplijenila dva luksuzna automobila Mercedes beogradskih registarskih oznaka, motocikl bez registarskih oznaka i motorni čamac.

 

Specijalna jedinica kosovske policije zajedno sa EULEX-om i KFOR-om izvršila je kontrolu u ulici u kojoj se nalazi restoran Grey, za koji se navodi da je vlasništvo supruge Milana Radoičića.

 

U međuvremenu je na pet lokacija, u tri općine na sjeveru zemlje, izvedena policijska akcija u vezi s napadom u Banjskoj i Zvečanima.

 

Kosovska policija službenim je priopćenjem objavila da se ove naredbe kontrole provode u koordinaciji s EULEX-om i KFOR-om.

 

Prema izvorima kosovskog Telegrafija, u narednim danima se očekuje i zapljena vile, lokala i penthausa (stana) u vlasništvu Radoičića.

 

Podsjećamo, u nedjelju je u oružanom napadu u Banjskoj i Zvečanima ubijen policajac Afrim Bunjaku. U akciji policije koja je uslijedila deseci naoružanih napadača u srpskim uniformama opkolili su selo Banjska.

 

Za sada je potvrđeno da su trojica napadača ubijena, a osam ih je uhapšeno. Od uhapšenih, troje je zadržano u pritvoru, a četvero je pušteno na slobodu.

 

Zaplijenjen je i arsenal oružja, dok je nekoliko drugih napadača već pobjeglo i nalaze se na liječenju u srpskim bolnicama. Kosovske institucije optužile su Srbiju da stoji iza napada.

Istočna Bosna