27
April

Ljubavna drama u Brčkom: U pripitom stanju došao do kuće bivše djevojke pa ga nokautirao njen novi momak

Published in BiH
Zbog sukoba dvojice mladića, optužnica J.I. tereti za krivično djelo teška tjelesna povreda, a M.S. za krivično djelo laka tjelesna povreda 
 
Tužilaštvo Brčkog podiglo je optužnicu protiv dvadesetšestogodišnjeg J.I., koja ga tereti da je u febraru ove godine nanio teške povrede glave, odnosno slomio vilicu bivšem momku svoje djevojke, mladiću M.S., koji je pijan nasilno pokušavao ući u njenu kuću, pišu Nezavisne. 
 
 
Takođe, i protiv M.S. ovo tužilaštvo podiglo je optužnicu jer je vrijeđao bivšu djevojku H.B., kojoj je pokušavao da razvali vrata, a zatim se fizički sukobio s njenim momkom J.I., koji je u ovom sukobu zadobio lake tjelesne povrede glave. 
 
 
Zbog sukoba dvojice mladića, optužnica J.I. tereti za krivično djelo teška tjelesna povreda, a M.S. za krivično djelo laka tjelesna povreda. 
 
 
Prema optužnici, M.S. je početkom februara u Brčkom u večernjim satima u blago pripitom stanju došao u dvorište kuće u kojoj stanuje njegova bivša djevojka H.B. Sve se desilo 2. febrara, nakon što mu bivša djevojka nije odgovarala na SMS-ove, pa se oko 21 čas uputio do njene kuće s namjerom da rasprave situaciju. 
 
 
Dok je lupao na vrata, njegova bivša djevojka je bila u gradu sa svojim momkom, a iz kuće je izašla njena drugarica.
  
 
"Djevojka koja je boravila u kući je zbog neprimjerenog ponašanja M.S. pozvala telefonom H.B., koja je bila u gradu sa svojim momkom J.I. te su odmah došli do kuće. M.S. je bio uporan u nastojanju da uđe u kuću i razgovara sa H.B. pri tom je i vrijeđajući", navodi se u optužnici. 
 
 
Kako se dodaje, kada ga je djevojka nekako izgurala iz kuće i zaključala ulazna vrata, on je i dalje pokušavao da razvali vrata i uđe u kuću. 
 
 
Zatim je u dvorište ušao njen tadašnji momak J.I. pa je došlo do fizičkog sukoba dvojice mladića. 
 
 
Otužnica M.S. tereti da je udarcima J.I. nanio lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja desne jagodične regije glave i nagnječenja potiljačne regije glave na desnoj strani, odnosno lake tjelesne povrijede. 
 
 
Drugog mladića J.I. Tužilaštvo tereti za nananošenje teške tjelesne povrede jer se s bivšim momkom djevojke, koji joj je pokušavao razvaliti vrata, fizički sukobio svjestan moguće posljedice zbog pripitog stanja M.S. 
 
 
"Istrajavajući u svojoj namjeri, jačim udarcem pesnicom u glavu nanio je M.S. tešku tjelesnu povredu u vidu preloma donje vilice, dakle teško ga je tjelesno povrijedio, čime je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda", navodi se u optužnici.
 
Last modified on Utorak, 27 April 2021 08:48