Zmajevi u četvrtom kolu, nakon pobjede nad evropskim prvakom Slovenijom, igraju protiv Francuske (14.30 sati).

 

BiH je krajem augusta u Skenderiji nadigrala Francusku u dramatičnom meču poslije dva produžetka, što je pred put na Eurobasket bio ogroman vjetar u leđa ekipi koju s klupe predvodi Adis Bećiragić.

 

Košarkaši BiH nakon prva tri kola imaju skor 2:1, kao i Francuska, a eventualnom pobjedom BiH bi izborila drugi krug uz Njemačku, Sloveniju i Francusku, a ispala bi Litvanija, dok je Mađarska već bez šansi za nokaut fazu.

 

- Sigurni smo da će oni ući sa 120 posto, sigurni smo da nemamo Skenderiju iza nas, ali istovremeno znamo da je forma naše ekipe u uzrastu - rekao je selektor BiH Adis Bećiragić.

 

- Nadam se da ćemo dobiti utakmicu, da se nagradimo za sve ovo što smo, što su oni zapravo uradili poslije poraza s Crnom Gorom. Odličan povratak, rast forme, ali će sve ostati na papiru ako ne dobijemo jednu od dvije utakmice i onda se može desiti da ne prođemo - dodao je Bećiragić.

 

- Izuzetno mi je drago da, kad gledam igrače u oči, vidim ogromnu želju i vatru koja ne sprži njih, nego prži protivnike. Nadam se prolazu, ali vidjet ćemo kakva je sudbina - kaže selektor bh. tima.

 

Amar Gegić istaknuo je da su svi košarkaši zdravi, što je veoma bitno, a poručuje da je cilj pobjeda i da se meč dočekuje bez euforije.

 

- Nismo ništa napravili, treba nam treća pobjeda, da svi zdravi ostanemo i da pravimo rezultat. Trenutno nismo ništa napravili - mišljenja je Gegić.

 

Poslije duela BiH - Francuska snage u grupi B će odmjeriti Mađarska - Litvanija (17:15 sati) te Njemačka - Slovenija (20.30 sati).