Jučerašnji poraz od favorita kvalifikacione grupe F, reprezentacije Češke, nije se pretjerano odrazio na igru izbranica Stevana Ljubičića.

 

Dosta ozbiljan otpor odbojkašice Latvije pružile su u prvom setu, no BiH je bez većih problema povela s 1:0 nakon što je našoj reprezentaciji prvi set pripao rezultatom 25:20.

 

U nastavku je utakmice naše odbojkašice predvođene kapitenkom Edinom Begić prilično rutinski, ali uz dosta žara i borbe su posao odradile na najbolji mogući način.

 

S 25:15 bh. tim je stigao do vodstva od 2:0, a historijski plasman na EP naša selekcija ovjerila se pobjedom 25:11 za maksimalnih 3:0.

 

Posljednju utakmicu naše odbojkašice igraju sutra protiv Slovenije, koju smo u prvom meču savladali s 3:0, a zahvaljujući današnjoj pobjebi Češke, bez obzira na ishod susreta plasman naše selekcije na kontinentalni šampionat ne može biti ugrožen.

 

Za kraj vrijedi spomenuti da će se Evropsko prvenstvo 2021. godine održati od 18. augusta do 4. septembra, a domaćini su Srbija, Bugarska, Hrvatska i Rumunija.