26
Novembar

DRAMA NA IZVLAČENJU PAROVA ZA BARAŽ: ITALIJA ILI PORTUGAL NE IDU U KATAR

U švicarskom Zurichu održan je žrijeb parova baraža za odlazak na nogometno Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

 

Polufinalni parovi baraža su:

Škotska – Ukrajina (grupa 1)

Vels – Austrija (grupa 1)

Rusija – Poljska (grupa 2)

 

Švedska – Češka (grupa 2)

Italija – Sjeverna Makedonija (grupa 3)

Portugal – Turska (grupa 3)

Pobjednici polufinalnih utakmica prolaze u finale baraža, a nakon toga ćemo dobiti tri putnika na Svjetsko prvenstvo. U finalu će igrati parovi iz iste grupe.

Uz Italiju i Portugal, nosioci su bili Rusija, Škotska, Švedska i Vels, a nenositelji su Austrija, Češka, Sjeverna Makedonija, Poljska, Turska i Ukrajina. Austrija i Češka su do baraža došli kroz Ligu nacija, a ostale reprezentacije drugim mjestom u svojoj grupi. 

Prve utakmice se igraju 24. marta 2022. godine, a odlučujući dueli nakon kojih će biti poznati putnici na Mundijal će biti poznati pet dana nakon toga, tačnije 29. marta.

Domaćini finalnih utakmica će biti određeni naknadno, a vrijedi dodati i to da će u polufinalu nositelji biti domaćini utakmica.

Žrijeb Mundijala je na programu u aprilu naredne godine, a napominjemo još jednom da se Svjetsko prvenstvo u Kataru održava od 21. novembra od 18. decembra naredne godine.

Pobjednici grupa koji su ovjerili plasman na Svjetsko prvenstvo: Srbija, Španija, Švicarska, Francuska, Belgija, Danska, Nizozemska, Hrvatska, Engleska i Njemačka.

Istočna Bosna