Milan je prošao u narednu fazu takmičenja zbog više golova postignutim u gostima (3:3), ali je sjenku na meč u Beogradu bacio jedan pojedinac, piša Nova.rs, koja je za visinu kazne kontaktirala i UEFA-u.

 

Neko iz lože stadiona "Rajko Mitić" (publike nije bilo usljed pandemije koronavirusa) dozvolio je sebi da vrijeđa Ibrahimovića, koji je sjedeo iza klupe na dijelu zapadne tribine odvojenom za gostujuće rezervne igrače.

 

- Sjedi dole, Zlatane. Pi**o jedna, balijo jedan, smrdljivi, je*** te u usta - čulo se iz lože na Marakani.

 

- Iz UEFA su nas uputili na prvobitnu informaciju povodom pomenutog incidenta i na njihov Disciplinski pravilnik, sa objašnjenjem "da ne komentarišu disciplinske slučajeve" - piše Nova.rs.

 

Evropska kuća fudbala je 3. marta pokrenula disciplinski postupak protiv Crvene zvezde.

 

Uz to su prekršeni članovi 14(2) Disciplinskog pravilnika i član 16(2)(e) istog dokumenta, jer je bilo "provokativnog i uvrijedljivog skandiranja".

 

Prekršen je i UEFA protokol povratka na stadione u paragrafima 4, 6 i 17.1.7. Dalje, ovaj slučaj se našao pred Odborom za kontrolu, etiku i disciplinu.

 

Iz kluba i dalje nije saopćeno ko je pojedinac koji je vrijeđao Ibrahimovića i kakve će posljedice snositi, što su najavili. Do tada i dalje čekaju šta će reći UEFA, a pored novčane kazne više je opcija u igri:

 

- zatvaranje stadiona na više od jedne utakmice;

 

- potpuno zatvaranje stadiona, odnosno igranje na neutralnom terenu kao domaćin;

 

- gubitak utakmice službenim rezultatom, što nije moguće jer je Zvezda već ispala od Milana;

 

- diskvalifikacija iz takmičenja, što je također prilično nemoguće, jer je Zvezda već ispala iz Evriopske lige;

 

Dakle, novčana kazna plus zatvaranje stadiona "Rajko Mitić", a kako se zbog pandemije i igra pred praznim tribinama u Srbiji, moguće i da Crveno-bijeli prve sljedeće evropske okršaje kao domaćini dočekaju na neutralnom terenu.