19
April

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI KAO PRIJE: INDY OTKRILA ŠTA ĆE MORATI DA RADI DO KRAJA ŽIVOTA

Nakon više od mjesec dana provedenih u bolnici zbog komplikacija nastalih uslijed operacije smanjivanja želuca, Indira Aradinović Indy nedavno je iz bolnice puštena na kućno liječenje.

 

 
 
 
  • Jedina stvar zbog koje sam srećna jeste što sam izašla iz bolnice poslije toliko dugo vremena i što mogu da kažem da mi je zdravlje stabilno – započinje priču pjevačica dok odmara u dvorištu porodične kuće.
  • Oporavak kao opravak je u kućnoj njezi. Imam kontrolu za nekoliko dana. Slušam doktore. Pridržavam se svega što su mi rekli i što je potrebno. Vrijeme će sve ostalo pokazati. Treba vrijeme da odradi. Nisam sada u nekoj povratničkoj fazi, oporavljam se – poručuje Indy.

Na pitanje kako će dalje trajati oporavak i hoće li biti potrebna još neka operacija, kaže:

 

  • Neće više biti operacija. Van životne opasnosti sam. Bitka je završena. Ostao je ostatak liječenje, koji se svodi na pregleda, zdravu ishrana, određeni način života koji nisam vodila nikada. Oporavak koji sam prošla i šta sam sve preživjela ravno je paklu – ističe Indy i dodaje:
  • Nakon svega, ostala sam bez slezene, povrijeđen je pankreas, a do kraja je života ću morati da primam injekcije. Dobila sam bajpas umjesto smanjenog želudca. Više nikada neću imati staro zdravlje koje sam imala prije nego što sam otišla na operaciju, sve što se desilo je meni trajno promijenilo život. Moj organizam je oslabljen i pitanje je da li ću uspjeti da se vratim na staro stanje – objasnila je pjevačica za Blic.

Istočna Bosna