19
Februar

U SUBOTU U OVOM BH. GRADU BIRAJU NAJKVALITETNIJU KOBASICU

Pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad, Udruga “Duvanjski kobasičari” organizira drugi put Međunarodnu smotru i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2019. godinu.

 

Fena
 

Izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 22. februara 2020 godine u hotelu “Tomislav” u Tomislavgradu s početkom u 20 sati, uz bogat zabavni i glazbeni program.

 

Kako je za Fenu uime organizatora kazao Marko Jurčević, predsjednik ocjenjivačkoga suda biti će Tomislav Špiček, jedan od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara i prvih celebrity chefova, a ocjenjivanje će se vršiti u više kategorija: domaća duvanjska kobasica, sudžuk, salama te izvan standarda – kulen i kulenova seka.

 
  • Ono što će žiri ocjenjivati je vanjski izgled, konzistencija, presjek i miris te okus – kazao je Jurčević te dodao da će prikupljanje uzoraka bit organizirano od 19. do 21. februara u spomenutom hotelu.

Pozivaju sve duvanjske kao i kobasičare iz susjednih općina te regije da se odazovu ovoj manifestaciji.

 

Inače, na prošlogodišnju smortu pristiglo je 130 uzoraka suhomesnatih proizvoda iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske.