26
Juni

GLAVNI ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE ODRŽAO SJEDNICU U SREBRENICI

Published in Istočna Bosna

Glavni odbor Udruženja ilmijje održavanjem svojih sjednica u različitim dijelovima domovine, želi doprinijeti jačanju Zajednice i patriotizma te boljem poznavanju naše domovine. S obzirom da se ove godine obilježava 25. godišnjica genocida, Glavni odbor je četvrtu redovnu sjednicu održao u srijedu 24. juna u Srebrenici.  

 

Na sjednici je usvojen Plan i program rada Udruženja za 2020. godinu, a imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, Glavni odbor je donio odluku da se ovogodišnji XXII Kulturno-edukativni i sportski susreti neće održati.

 

U okviru priprema za održavanje redovne sjednice Skupštine Udruženja, uz konsultacije sa predsjednikom Skupštine Nijaz-ef. Duzanom, za datum i mjesto održavanja određen je 15. juli u Sarajevu. Članovi Glavnog odbora su posjetili Memorijalni centar Potočari, gdje su pred duše srebreničkih šehida proučili Jasin-i-šerif i dovu.  

 

Domaćini sjednice u Srebrenici su bili potpredsjednik Glavnog odbora Udruženja ilmijje i glavni imam MIZ Srebrenica Damir-ef. Peštalić te predsjednik IO MIZ Srebrenica Faruk-ef. Hasanović.   

 

Istočna Bosna