Na ovom plakatu je slika Ratka Mladića, komandanta Vojske RS-a, koji je nepravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i zločina u BiH, i tekst sa najavom obilježavanja dana oslobođenja Srebrenice.

 

Kandidat za načelnika Općine Srebrenica Alija Tabaković kazao je za Faktor da ovo što je uradio Pavlović nije samo priča pred obilježavanje godišnjice genocida niti priča u predizborno vrijeme.

 

- Plakatiranja Srebrenice sa likovima ratnih zločinaca, optuženih, presuđenih za genocid je kontinuitet. To je naša svakodnevnica. Nažalost, u posljednje četiri godine se radi organizovano, podržano od strane pojedinaca u općinskim, ali i višim nivoima vlasti RS-a - kaže Tabaković i pita:

 

- Ako MUP RS-a piše prekršajne prijave ljudima zato što na Facebooku objave svoje fotografije sa ljiljanima, a ne sankcioniše onoga ko po Srebrenici lijepi plakate Ratka Mladića, što uznemirava Bošnjake, onda to govori da Vojin Pavlović ima podršku sistema institucija i MUP-a RS-a. Jer on nikada nije kažnjen, to radi u po bijela dana javno.

 

 

Kada je riječ o postavljanju bilborda u Srebrenici, na kojima je lik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uz poruku "Zahvalna Srebrenica", Tabaković kaže da se tu radi isključivo o činu aktuelnog načelnika Mladena Grujičića i njegovih saradnika.

 

- Nemam ja ništa protiv da načelnik i njegova svita budu zahvalni Vučiću za njegovu ratnu ulogu i njegovu prošlost, njegove postupke u prošlosti prema Bošnjacima Srebrenica, a posebno su to osjetile Sarajlije na svojoj koži. Za to su mu vjerovatno zahvalni, ali ne mogu mu biti zahvalni što Srebrenici i Srebreničanima daje njihov novac, a prikazuje da je to Srbija dala. Jer Srbija duguje Srebrenici još oko 25 miliona maraka za potopljeno zemljište. Koliko god neko mislio da se sve ovo radi spontano, griješi, jer je ovo sve organizovano. Ali nas ne može ništa iznenaditi i mi ćemo nastaviti raditi, truditi se i boriti za Bošnjake, ali i sve normalne građane Srebrenice - poručuje Tabaković.