13
Mart

Goraždanin uhvaćen u krivolovu pa pucao na lovočuvara

Published in Istočna Bosna

Goraždanin uhvaćen u krivolovu pa pucao na lovočuvara Foto: Arhiv/Klix.ba

 

On je uhapšen zbog sumnje da je nakon što je upozoren na krivolov pucao na lovočuvara iz automatske puške iz koje je ispalio tri hica te da je isjekao gume na automobilu lovočuvara.


Po nalogu kantonalnog tužioca policija je B. H. uhapsila u njegovoj porodičnoj kući u naselju Faočići, a prilikom pretresa kuće pronađena je i određena količina naoružanja i municije.


"Uz saglasnost kantonalnog tužioca, a na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda Goražde izvršen je pretres kuće i pratećih objekata kada su pronađeni i privremno oduzeti automatska puška APK 47 sa dva okvira i 46 metaka cal. 7,62 mm, karabin M-48 na kojem se nalazi optički nišan marke Zrak te dva lovačka noža. Nakon kriminalističke obrade B. H. je smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde.


U saopćenju policije navodi se da je B. H. osumnjičen za krivična djela sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružja, dijelova za vatreno oružje i municije, a istraga o ovom slučaju je u toku.
 

Istočna Bosna