15
Novembar

Dizdar upozorio povratnike: Određene osobe se lažno predstavljaju kao predstavnici ministarstva

Published in Istočna Bosna

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar upozorio je povratnike na prevare i naveo da se određene osobe lažno predstavljaju kao koordinatori ministarstva kojim on rukovodi.

 

“U vezi sa javnim pozivima koje raspisuje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, obavještavamo sve povratnike i druga lica koja imaju pravo apliciranja, da smo upoznati sa navodnim slučajevima u kojima se pojedina lica predstavljaju kao svojevrsni posrednici ili koordinatori uime Ministarstva”, naveo je Dizdar.

 

Ovakvi slučajevi su navodno zabilježeni, između ostalog, na području Čapljine, Doboj Istoka, Doboja, Višegrada i Han Pijeska.

 

“Ističemo da Ministarstvo niti jednom pojedincu, koje nije uposlenik istog, nije dalo nikakvu saglasnost ili ovlaštenje za poduzimanje takvih aktivnosti, niti je to moguće u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine. Napominjemo da su za namjenu sufinansiranja troškova prijevoza za srednjoskolce povratnike, zahvaljujući Odluci Vlade FBiH, osigurana sredstva za sve đake koji ispunjavaju uslove iz Javnog poziva”, ističe Dizdar.

 

Uputio je apel povratnicima i aplikantima da ukoliko se susretnu sa ovakvim slučajevima pokušaja zloupotrebe ili manipulacije pravima povratnika iste prijave nadležnim organima bez odlaganja.

Istočna Bosna