On je hitno prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i operisan, a prema nezvaničnim informacijama trenutno je u komi.

 

Kako saznajemo, njega su na kućnom pragu, za sada nepoznate osobe prvo pretukle, a zatim su mu pucali u glavu iz vatrenog oružja.

 

Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona, nam je rekao da je tužitelj napad okarakteriso kao pokušaj ubistva i da je istraga u toku, kao i potraga za napadačima. 

 

- Sinoć u 21.48 sati N.N. lice putem telefona obavijestilo je dežurnu službu Policijske stanice Goražde da je u ulici 43. Drinske brigade u jednom prolazu kod zgrade našao u ležećem položaju jedno lice sa povredama na glavi. Na lice mjesta izašla je patrola PU Goražde te isti je prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde. Dežurni doktor je konstatovao povrede i da je životno ugrožen. U 22. 50 sati lice R. A. upućeno je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu - rekao je za Faktor Kamenica.

 

Almir je bivši nogometaš Željezničara, a posljednjih godina bavi se ugostiteljstvom i drži kafić u Goraždu).

 

Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova,a njihov otac Muhidin je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).