03
Mart

TWITTER POSLAO SVE UPOSLENIKE DA RADE OD KUĆE ZBOG OPASNOSTI OD KORONAVIRUSA

Published in Svijet

Twitter je kazao svim svojim uposlenicima da rade od kuće kako bi pomogli u zaustavljanju širenja koronavirusa, javlja BBC.

 

Ilustracija
 

 

U blogu kompanija navodi kako je njeno osoblje u Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji proteklih mjesec do dva obavezno raditi na daljinu, ali sada snažno potiče svih svojih 5.000 uposlenika širom svijeta da ne dolaze na posao.

 

Ova odluka stiže nakon što je kompanija zabranila i sva nevažna poslovna putovanja te prisustva velikim događajima svojim radnicima.

 

 

Twittter je već objavio da se povlači sa ovomjesečne konferencije za medije uoči filmskog festivala South by Southwest u Texasu.

 

  • Naš cilj je smanjiti vjerovatnost širenja koronavirusa i za nas i za svijet oko nas – kazala je voditeljica ljudskih resursa na Twitteru, Jennifer Christie.

U blogu je također istaknuto da Twitter već neko vrijeme razvija načine rada od kuće.

 

  • Iako je ovo velika promjena za nas, već smo krenuli prema radnoj snazi koja je sve udaljenija. Mi smo globalni servis i posvećeni smo tome da omogućimo bilo kome na bilo kojem mjestu da radi na Twitteru – kažu iz kompanije

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey odavno podržava rad na daljinu, a u decembru prošle godine objavio je kako planira živjeti u Africi do šest mjeseci ove godine.

 

Ovaj korak sličan je mjerama koje su uvele mnoge kompanije u Aziji jer se koronavirus širi iz dana u dan.

Istočna Bosna