01
Mart

Ćosić talentovani napadač iz Švicarske

Published in Svijet
Ćosić talentovani napadač iz Švicarske

29.02.2020 | Subota 09:50

Danas Vam donosimo priču o dječaku iz Švicarske, tačnije iz Yverdon gdje trenutno igra fudbal i živi sa svojim roditeljima.

 

Senad Ćosić je rođen 11. Januara, 2007. godine u Yverdonu gradiću na granici sa Francuskom. Senadovi roditelji su iz Bratunca, odnosno Srebrenice. Veliki je fan Bajerna (FC Bayern), a Džeko, Lewandowski i Ibrahimović su njegovi fudbalski uzori.

 

Senad je prve fudbalske korake napravio kada je imao četiri godine u lokalnom klubu koji "drže" Bosanci, FC Bosna Yverdon gdje je igrao do svoje sedme godine, odnosno 2014. godine prelazi u FC Yverdon Sport.

 

Senad prati i BH Telekom Premijer ligu, navija za Tuzla City, a kada im vrijeme dozvoli dolazi i na utakmice reprezentacije sa svojim ocem.

 

Osvajao ja nekoliko nagrada za najboljeg igrača i strijelca na raznim turnirima širom Švicarske. Po prirodi je napadač, a po potrebi igra i krilnog napadača (lijevo). Visok je 157 cm.

 

Trenutno nastupa za regionlanu selekciju (18 najboljih dječaka iz Opštine), a koji pripadaju FC Yverdon Sport. Također nastupa i za Kantonalnu selekciju Vaud. Početkom ove godine sa svojim klubom je boravio na kampu u Marseju (Marseille).

 

Najviše ga krase brzina i upornost, a također se izuzetno dobro snalazi u duelima i često protivnički igrači nemaju prevelike šanse u duelu sa mladim napadačem.

 

Bhtalents.net

Last modified on nedjelja, 01 Mart 2020 09:00

Istočna Bosna