20
Januar

SNJEŽNO NEVRIJEM: ČETVERO MRTVIH, U ČAK 33 GRADA STANJE ALARMANTNO

Published in Svijet

Najmanje četiri osobe su poginule, a u ukupno 33 grada u Španiji proglašeno je stanje alarma zbog snježnih padavina i olujnog vjetra.

 


 
 

Snježna oluja je zahvatila istočne dijelove zemlje, posebno regije Valencija, Balearska ostrva, Aragon, Katalonija i Murcija. U ukupno 33 grada situacija je alarmantna, među kojima su u šest, ekipe civilne odbrane proglasile stanje “crvenog alarma”, javlja Anadolu Agency (AA).

 

U regiji Asturias jedna osoba je poginula kada je snažan vjetar pokrenuo vozilo kojemu je na gume pokušala staviti lance, a u gradu Avila jedna osoba je poginula nakon što se komad krova odlomio i pogodio je u glavu.

 

انا@Aydin_Adam
 
 

It's snowing in the Sierra Nevada Mountains in southern Spain! When I last left in August I said I really want to see Granada under a light coat of snow and I very well may get the chance to see it this week! ????????

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
 
See انا's other Tweets

Navodi se također kako su u Valenciji na ulici izgubile život najmanje dvije osobe posljedicama smrzavanja.

 
Ray Glass@raymond_glass
 
 

Heavy snow hits Spain...

View image on Twitter
See Ray Glass's other Tweets
 

Luke u Valeniciji su zatvorene, obzirom da visina valova na moru dostiže rekordni nivo od 8,44 metra. Također, u više gradova u oko 120 škola je obustavljena nastava.

Predstavnici Agenciji za civilnu zaštitu navode kako zbog nevremena sutra nastavu neće pohađati oko 200.000 učenika, a u gradu Alicante je oko 20.000 kuća ostalo bez struje.

Gossipieh@gossipieh
 
 

Snow blankets Spain’s east coast and waves smash stores along Costa Blanca beaches http://gossipieh.news.blog/2020/01/20/snow-blankets-spains-east-coast-and-waves-smash-stores-along-costa-blanca-beaches/ 

View image on Twitter
 
See Gossipieh's other Tweets
 
 

Aerodrom u Alicanteu je obustavljanj za saobraćaj obzirom da vjetar u tom gradu dostiže brzinu od 130 kilometara na sat. Svi letovi do sutra su obustavljeni.

 

Fran Hervías
@FranHervias
 
 

Pedanía El Sabinar, en Moratalla, Región de Murcia. A unos 1200 metros.

 
Embedded video
 
17 people are talking about this
 

Širom zemlje je zbog snježnog nevremena zatvoreno i oko 130 putnih komunikacija.

Istočna Bosna