14
Januar

Vozač iz BiH skrivio udes u Njemačkoj, šteta veća od 60.000 eura

Published in Svijet

Vozač šlepera iz Bosne i Herecegovine (30) jučer je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, doživio težak udes u blizini njemačkog Grabenstätta kada mu se kamion proklizao, usljed čega je došlo do prevratanja.


Do udesa je došlo nešto poslije 13 sati, a šleper je satima bio popriječen na putu između Grabenstätta i Bergena, a saobraćaj na putu A8 je bio potpuno obustavljen i nijedan auto satima nije mogao da prođe u pravcu Salcburga.

 

Vozač je, prema pisanju njemačkih medija, nepovrijeđen, ali je u više navrata pregledan od strane medicinskih ekipa.

 

Na svu sreću, vozači koji su išli iza njega pratili su slijed događaja i na vrijeme su uspjeli da zakoče, tako da nije bilo nikakve lančane reakcije.

 

Njemački mediji prenose da je vozač prevozio ogromne rolne papira težine više od 10 tona.

 

Sam prizor na putu je bio prilično strašan, ali na kraju se ispostavilo da je pričinjena samo materijalna šteta. Naime, na kamionu je šteta oko 50.000 evra, a na saobraćajnoj signalizaciji i probijenim bankinama još dodatnih 10.000 evra.

 

Na teren su odmah izašli sve spasilačke službe i vatrogasci, koji su dežurali da ne bi došlo do zapaljenja šlepera, s obzirom da je prevozio papir.

 

Kolona vozila je u jednom momentu preusmjerena na alternativni pravac, a akcija rasčišćavanja terena završena je tek prije sat vremena.

Istočna Bosna