05
Novembar

UZNEMIRUJUĆE - Ubijeno četvero djece kamermana Anadolije u Gazi, najmanje 51 osoba ubijena u izbjegličkom kampu

Published in Svijet

U sinoćnjem izraelskom zračnom napadu u Gazi ubijeno je četvero djece kamermana agencije Anadolu Mohameda Alaloula i još tri člana njegove porodice.

 

U istom napadu su ranjeni i roditelji, supruga i još jedno dijete Alaloula koji radi kao freelance reporter za Anadolu.

 

Alaloulova kuća je u potpunosti uništena u izraelskom bombardiranju izbjegličkog kampa Al-Maghazi u Gazi.

 

Njegova supruga je teško ranjena i prebačena je na liječenje na intenzivnoj njezi.

 

Mohameda Alaloula izjavio je da izraelske snage bombardiraju sva mjesta, uključujući i naselja i kamp Al-Maghazi u kojem je u potpunosti uništen i njegov dom.

 

U istom napadu su ranjeni i roditelji, supruga i još jedno dijete Alaloula. Najmanje 51 osoba ubijena je u izraelskom zračnom napadu na izbjeglički kamp Al-Maghazi, a ranjene su desetine ljudi. Većina stradalih su žene i djeca.

 

Kamerman Alaloul je po dolasku na mjesto ruševine njegovog doma kazao da je bio na poslu u Khan Yunisu i da je po saznanju za napad na kamp Al-Maghazi imao predosjećaj da je pogođena baš njegova kuća.

 

- Dan ranije sam bio s porodicom, sa svojom djecom. Govorili su mi da ostavim posao i budem više vremena s njima. Čak mi je jedno reklo da i njega vodim na posao da budemo zajedno - rekao je Alaloul.

 

On je kazao da mu je kuća u potpunosti srušena i da su u njoj život izgubila njegova djeca, braća i sestre i da je još njegovih rođaka i komšija zarobljeno pod ruševinama.

 

- Kao što svi mogu vidjeti ovo je naselje u kojem isključivo žive civili, u ovim kućama nema nikakvih vojnih elemenata. Ovo je bio izbjeglički kamp, ubijena su djeca dok su spavala, moja djeca. Izrael bombardira sve, sve redom - kazao je kamerman Alaloul.

 

Anadolija

Istočna Bosna