25
Septembar

Četvrti napadač na kosovsku policiju pronađen mrtav

Published in Svijet

U Banjskoj je pronađen još jedan mrtvi napadač, nakon nedjeljnih napada na kosovsku policiju. Prema navodima policije on nosi uniformu srpskih napadača.

Prilikom kontrole terena gdje se dogodio slučaj pronađeno i mrtvo tijelo napadača. Abazi je naveo da je pronađen i automobil koji pregledaju nadležne ekipe. Broj ubijenih napadača dostigao je četiri.

Policija je prethodno objavila da su terorističke grupe imale veliku količinu oružja.

"Prema prvim informacijama, radi se o pronalasku desetaka, stotina komada oružja različitih vrsta i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući teško kalibarsko vojno naoružanje poput granata, minobacača, mitraljeza, kalašnjikova itd. itd", saopćila je policija.

Nakon terorističkog čina tridesetak naoružanih ljudi sakrilo se u samostan u Banjskoj. Kosovska policija pozvala je napadače da se predaju, no oni su nastavili s napadima na policiju.

Policija je u nedjelju objavila da su trojica napadača ubijena, a uspjeli su uhapsiti dvojicu napadača i još četiri osobe za koje se sumnja da su učestvovali u ovom činu koje je na Kosovu okrakterisano kao teroristički napad.

Istočna Bosna