05
Februar

Izglasano nepovjerenje Vladi Crne Gore

Published in Svijet

To je prvi put da Vladi Crne Gore bude izglasano nepovjerenje u parlamentu

 

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su večeras nepovjerenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića, javlja Anadolu Agency (AA).

 

U glasanju su učestvovala 54 poslanika. Za nepovjerenje Vladi glasala su 43 poslanika opozicije i koalicije Crno na bijelo, a protiv je bilo 11 poslanika.

Prije glasanja plenarnu salu napustili su poslanici Demokratskog fronta (DF), Pokreta za promjene (PzP) i Socijalističke narodne partije (SNP).

To je prvi put da Vladi Crne Gore bude izglasano nepovjerenje u parlamentu.

 

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, u ime predlagača, na početku diskusije, naveo je da je Vlada premijera Zdravka Krivokapića dostigla limit i da politička kriza u kojoj se Crna Gora nalazi zahtijevala teške odluke.

„Ova odluka jeste teška i spremni smo da za nju preduzmemo odgovornost“, kazao je Konatar.

On je, tokom završne riječi, pozvao građane da budu spokojni, jer se, kako je naveo, u Crnoj Gori danas ne dešava nikakva apokalipsa.

 

„Ne dešava se ništa što se ne dešava u normalnim evropskim državama. Mi smo glasali, borili se za to da je promjena bilo koje vlade normalna stvar“, dodao je Konatar.

Prema njenim riječima, svaka naredna vlada treba da uči na greškama ove Vlade, a da sve što je radila dobro nastavi i unapređuje.

„Skoro svi poslanici su danas u svojim diskusijama konstatovali da je 42. Vlada dostigla limit i udarila u zid i da nam je potrebno novo rješenje“, kazao je Konatar.

 

Rekao je i da je GP URA upravo zbog evropske budućnosti Crne Gore izašao sa predlogom da se formira nova evropska vlada.

„Želimo da pomirimo Crnu Goru. Ne smijemo da pristanemo na podjele. Hoću da vjerujem da se svako može mijenjati na bolje. Hoću da gledamo u budućnost, a ne da ostanemo u prošlosti“, naveo je Konatar.

Istočna Bosna