Glasnogovornik Bijele kuće Jeremy McEnany je u pisanoj izjavi poručio kako je Trump jučer bio dobrog raspoloženja, da je pokazivao blage simptome i radio cijeli dan.

- Zbog prevencije, a po savjetu svog ljekara i medicinskih stručnjaka, Trump će sljedećih dana raditi iz predsjedničkog ureda u bolnici Walter Reed - poručio je McErnany, dodavši kako je Trump zahvalan za poruke podrške koje pristižu njemu i supruzi Melaniji Trump, koja je također pozitivna na koronavirus.

Sean Conley, doktor američkog predsjednika Donalda Trumpa, kazao je nešto ranije kako se Trump jučer poslijepodne osjećao umorno, ali kako je bio dobrog raspoloženja.

Conley je naveo kako su Trumpu, nakon pozitivnog testa na COVID-19, iz predostrožnosti primijenili tretman od 8 grama "koktel protutijela" koji je razvila kompanija Regeneron te kako nije bilo nikakvih negativnih rezultata.

Conley je dodao da je Trumpova supruga Melania Trump, koja je također pozitivna na COVID-19, imala blagi kašalj i glavobolju, dodajući da je test COVID-19 ostalih članova porodice Trump "negativan".