12
Avgust

STIŽE PROMJENA: UŽIVAJTE DOK NIJE ZAGRMILO, OČEKUJU SE I OBILNIJI PLJUSKOVI

Published in BiH

Danas će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle.

 
Ilustracija
 

Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusevih. 

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. U Hercegovini sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepeni Celzijusevih.

U petak, u Bosni sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom Bosne i sjeveru Hecregovine su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepeni Celzijusevih.

Istočna Bosna