19
Februar

AMERIČKI AMBASADOR POSJETIO DODIKA: AKTIVNOSTI KOJI NARUŠAVAJU POSTAVLJENE CILJEVE POVLAČE ZA SOBOM POSLJEDICE

Published in BiH

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson sastao se danas sa Miloradom Dodikom u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

Arhiv
 

Kako je saopćeno iz američke ambasade, Nelson je kazao kako SAD ne očekuju ništa drugo nego puno poštovanje Dejtonskog sporazuma te teritorijalnog intergiteta i suvereniteta BiH.

  • Zadnjih 25 godina, SAD su bile snažan partner BiH i u potpunosti su podržavale prosperitet, stabilnost i mir u ovoj zemlji. Aktivnosti koji narušavaju te ciljeve povlače za sobom posljedice – saopćeno je iz Ambasade.
US Embassy Sarajevo
@USEmbassySJJ
 
 

Meeting today with Member of the BiH Presidency Dodik, Ambassador Nelson underscored that the US expects nothing less than full respect for the Dayton Accords, and the territorial integrity and sovereignty of BiH.

 
15 people are talking about this

Podsjećamo, danas je održana sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Bila je to prva sjednica nakon što je Narodna skupština RS donijela zaključke o odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da Zakon o poljoprivrednom zemljištu ovog entiteta proglasi neustavnim.

Nakon sjednice kolektivnog šefa države, Milorad Dodik je pozvao predsjedavajućeg Željka Komšića je pozvao da podnese ostavku, prenosi Radiosarajevo.ba.

 

Komšić je poručio:

  • Ne mogu s Dodikovim bijesnim glistama da raspravljam o svemu.

Poruka člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića vlastima RS-a je bila sljedeća:

  • Dobro pazite šta radite.

Istočna Bosna