11
Oktobar

Burna noć i jutro iza stanovnika Irca i Paša Bunara: Tri osobe povrijeđene, dvije smrtno stradale

Published in BiH

Snažna eksplozija jutros je probudila stanovnike tuzlanskog naselja Paša Bunar. Dvije osobe, supružnici, smrtno su stradali, a jedan od njihova dva sina, koji su u tom trenutku boravili u stanu, povrijeđen je i hospitaliziran u UKC-u Tuzla. Dvadesetogdišnjak je van životne opasnosti.

“Ono što za sada možemo reći kao prve informacije sa samog uviđaja jeste da je najverovatnije muž koristeći nož najprije usmrtio svoju suprugu, nakon toga je aktivirajući bombu počinio samoubistvo pri čemu je od eksplozivne naprave povrijeđen i njihov sin.”, rekao je Admir Arnautović, stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva TK.

Najbliže komšije kažu da je riječ o porodici za koju se ne vežu incidenti, vrijednim i porodičnim ljudima.

” Lijepa fina školovana porodica. On je uvijek dotjeran, a ja sam mislila da je radio negdje u minsitarstvu, haman da je radio u osiguranju. Nemam riječi, uvijek pozdravi, baš uvijek. Gore je na garažama uvijek kola parkirao. Djeca su mu jako fina, blizuanci. Nemam riječi, žena mu je jako fina, nikad nisam čula da je bilo nekih problema. Mogu samo reći sve najbolje, a sad šta je bilo to samo Bog dragi zna.”, rekla je komšinica Fatima Ustavdić.

“Ja živim na spratu iznad njega i oko 7:20 ujutro se desila eksplozija, niko nije znao šta je. Kada smo izašli napolje saznali smo da je ubio svoju suprugu i ranio svog sina. Drugi sin je na vrijeme pobjegao iz stana. Živimo nekih 20-tak godina ovdje, nikad nije bilo nikakvih problema s njim.”, dodao je komšija Danijel Kukarić.

Kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije naložena je obdukcija tijela i poduzete sve istražne radnje. Osim ove tragedije, stanovnike Irca, tačnije Rudaske ulice uznemirili su pucnji iz vatrenog oružja koji su samo sat vremena iza ponoći odjekivala u ovom naselju. Dvije osobe su povrijeđene, a za napadačem se još uvijek traga.

“Za sada nepoznati napadač koji je bio maskiran kapuljačom ispalio je više hitaca prema Željki Martinoviću i prema Armiru Mujiću. Željko Martinović je dobio nekoliko povreda, jedna od njih je u predjelu stomaka, dvije up redjelu desne noge, i jedna u predjelu lijeve noge. On je hospitaliziran i trenutno se nalazi u hirurškom šoku.”, istakao je Admir Arnautović, stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva TK.

Armir Mujić je zadobio povrede u predjelu desne noge. Obojica povrijeđenih i Mujić i Martinović na koje je jutros nepoznati napadača ispalio nekoliko hitaca od ranije su poznati pravosudnim i sigurnosnim institucijama Tuzlanskog kantona.

Istočna Bosna