08
April

ZVIZDIĆ O DODIKOVOM CRTANJU GRANICA: DRINA ĆE OSTATI GRANICA DO SUDNJEG DANA

Published in BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prokomentarisao je crtanje granica Milorada Dodika prema kojem RS, Srbija i dio Crne Gore čine novu državu. Našalio se da je Dodik možda crtao granice gdje će biti 4G Plus mreža, ali i istakao da će granica na Drini ostati granica između BiH i Srbije do sudnjeg dana.

Kako kaže, BiH želi graditi odnose sa susjedima, ali na bazi poštivanja. Pozvao je susjede na pridržavanja međunarodnog prava i potpisivanje ugovora o granici sa Srbijom i Hrvatskom.

- Povezivanje bh. entiteta s Kosovom nema ni hostorijsko, a ni pravno utemeljenje. Nosimo odgovornost da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti. Vrijeme je da na Balkanu pređemo na 5G, a sada smo izgleda na 2G kada je riječ o političkim odnosima - kazao je Zvizdić.

Iscrtavanje granica nazvao je igranjem sa slikovnicama podsjećajući da smo kao malo čitali bajke i basne, ali da smo to prevazišli.

- Ako neko razmišlja da mijenja granice onda je on najveći protivnik svih građana Zapadnog Balkana. Mi svi znamo kako se odluke na Balkanu jedino mogu mijenjati - rekao je Zvizdić, piše Klix.

Zaključio je riječima da su dobre komšije oni od čijih se postupaka ne strahuje.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Istočna Bosna