27
Mart

SDA: POZDRAVLJAMO POLITIČKU ZRELU I ODGOVORNU ODLUKU DF-A, OTVOREN POZIV I DRUGIM STRANKAMA

Published in BiH

Stranka demokratske akcije pozdravlja politički zrelu i odgovornu odluku Demokratske fronte da učestvuje u pregovorima o formiranju vlasti i preuzme dio odgovornosti za procese koji slijede u narednom vremenu.

bakir31 04

 

- Ostaje otvoren poziv SDA i drugim strankama da se formira široka koalicija patriotskih političkih snaga spremnih da odgovore na ozbiljne izazove koji su pred nama, i da stanu u zaštitu interesa Bosne i Hercegovine. Svima nudimo principe djelovanja u ovom mandatu koji podrazumijevaju striktno poštivanje Ustava i svih zakona, nastavak integracijskih procesa, ravnopravnost naroda i građana na cijelom području BiH, ubrzanu izgradnju transportne, energetske i digitalne infrastrukture, borbu protiv svih oblika ekstremizma, organiziranog kriminala i korupcije, održiv povratak i druga važna pitanja - saopćeno je iz SDA.

 

Umjesto prihvatanja ovih principa i preuzimanja odgovornosti, dio Bh. Bloka, kako navode, odlučio je da kukavički pobjegne u hladovinu opozicije. Odatle će, po mnogo puta viđenom principu, nastaviti da lažno optužuju i napadaju za tobožnje popuštanje na štetu države nas koji smo spremni da se suočimo sa svim izazovima, štitimo interese države, bošnjačkog naroda, ali i svih građana BiH.

 

- To nije, i neće biti ništa drugo nego traženje opravdanja za vlastiti nedostatak hrabrosti i odgovornosti prema državi. I to je javnost u BiH već prepoznala - saopćili su.

 

(Hayat / Foto: Arhiv)

Istočna Bosna