25
Mart

PDA o pregovorima sa SDA, manjinskoj vladi SDP-a i milion maraka

Published in BiH

Alić je rekao da je sinoć u Semizovcu održan sastanak Kukića i Izetbegovića, ali da ih predsjednik PDA još nije informirao o rezultatu tog sastanka

 

FOTO: J. Bojić
 

Još nije izvijesno ko će činiti vlast u Tuzlanskom kantonu. Svoje viđenje danas su ponudili predstavnici PDA koji, prema riječima predsjednika Kantonalnog odbora PDA Tuzla Senada Alića, ne vjeruju u uspjeh zamisli SDP-a o manjinskoj vladi.

 

- Manjinska vlada je nešto novo, ali ja mislim da neće uspjeti u TK. Kada imaš većinu od 19 ili 20 zastupnika nije sigurno da ćeš izgurati mandat do kraja, a kamoli sa 15 ili 17 zastupnika, tako da se to sigurno neće desiti - rekao je Alić.

 

O manjinskoj vladi rekao je da SDP još nije ni pokrenuo proceduru ponudio mandatara, koji bi mogao ponuditi vladu, a ukoliko se to desi PDA će kao stranka zauzeti stav.

 

Kada su u pitanju razgovori PDA i SDA na nivou kantona, Alić kaže da ih nije bilo, jer se čeka usaglašavanje na nivou predsjednika stranaka odnosno centrala.

 

- Bilo je razgovora, ali nikakvih pregovora još ne - rekao je Alić.

 

Naglašeno je da PDA ima dogovrenu saradnju sa SBB-om i A-SDA te da će provoditi sve što bude dogovoreno na nivou predsjednika ta tri politička subjekta.

 

Alić je rekao da je sinoć u Semizovcu kod Sarajeva održan sastanak Kukića i Izetbegovića, ali da ih predsjednik PDA još nije informirao o rezultatu tog sastanka.

 

- Imali smo i zvanične pregovore u Centrali SDA, tu smo bili na čelu sa predsjednikom Mirsadom Kukićem i ti se razgovori i dalje vode. S obzirom da će sve ići po vertikali mi u Kantonalnom odboru moramo sačekati - dodao je Alić.

 

On nije htio komentirati informacije da je iz PDA nuđeno milion maraka SDP-a u ulazak u vlast na nivou TK. O tome je svoj komentar dao Azmir Husić, potpredsjednik PDA, koji je rekao da nije realno da se nešto tako nudi.

 

- To je nešto što je rečeno. Ko je taj kome je nuđeno? Mislim da to ne treba gledati. Nama da traže milion krvnih zrnaca možda bi to mogli skupiti - rekao je Husić.

 

Izvor:   Faktor

Last modified on ponedjeljak, 25 Mart 2019 15:04

Istočna Bosna