20
Februar

Počeo sastanak SDA i SBB-a, delegacije predvode Izetbegović i Radončić

Published in BiH
Delegacija SBB-a, predvođena predsjednikom Fahrudinom Radončićem, stigla je u Centralu SDA na razgovore o formiranju vlasti.
 
5c6d5479 4a6c 41d5 9e7c 17e30a0a0a7e sda sbb vijesti 2 previewOrg
 
Predsjednik Radončić je, na pitanje novinara je li na sastanak došao da bi se prevazišle sujete, kazao: "Apsolutno da." 
 
Dodao je da novinari ne trebaju brinuti o sujetama njega i Bakira Izetbegovića te je istakao da su oni političari i državnici koji vrlo dobro znaju kontrolirati svoje sujete. 
 
- Nemojte brinuti o našim sujetama. Mi smo državnici, i nas dvojica znamo da brinemo o svojim sujetama i o kako da budemo iznad toga - rekao je Radončić.
 
Na pitanje smeta li mu što su stranke SBB, PDA i A-SDA pozvane odvojene, s obzirom na to da su te tri stranke formirale blok, Radončić je kazao da to nije toliko čvrst blok.
 
- Dali smo riječ, ali to nije vrsta onog bloka koja napravi najčvršći blok na svijetu, pa ga razbije za tri dana - kazao je Radončić.
 
Na pitanje hoće li biti dogovora, rekao je da ne zna jer to zavisi od puno faktora.
 
- Ne znam. Zavisi od mnogo faktora. oni zovu na sastanak i vidjet ćemo šta kolege iz SDA žele, šta razmišljaju i nakon toga ćemo biti pametniji - istakao je lider SBB-a.
 
Delegaciju SBB-a, osim predsjednika Radončića, čine Edita Đepo, Lejla Vuković, Vesko Drljača, a u Centralu ranije su stigli članovi SDA Asim Sarajlić, Safet Softić i Adil Osmanović.
  
 
(Vijesti.ba / Avaz)

Istočna Bosna