12
Februar

Tuga i bol u selu Lokve kod Hadžića gdje je živio ubijeni policajac Mahir Begić

Published in BiH

Mještani naselja Suhodol i Lokve još uvijek su u šoku zbog ubistva policajca i mještanina Mahira Begića u subotu navečer na njegovom radnom mjestu.

indeksiraj00


Oba sela izgledaju sablasno, tek nekoliko mještana bilo je na ulicama Lokvi u kojima je ubijeni policajac živio. Jutros su očistili ulice od snijega kako bi građani nesmetano došli na dženazu i ukop. Na licu im je nevjerica, a oči su suzne. Kažu, još uvijek ne vjeruju da su izgubili tako divnog čovjeka.

"Mahir je bio predivan čovjek. Svi u selu su ga uvijek hvalili. Od dječijih dana do dana smrti je bio bez mrlje. Imao je isto poštovanje prema svima, bilo da je riječ o djetetu ili odraslom čovjeku. Ne možemo sebi doći", rekao nam je dedo Alija plačući.

Ističe kako je 100 ljudi rano jutros čistilo ulice i pripremalo raku za ukop rahmetli Mahira. Potreseni su i kažu da im nije jednostavno zbog saznanja da je ubica Edin Gačić još na slobodi.

 

indeksiraj

 

"Ovdje se nikada nisu zaključavala vrata, sada ih svi zaključavaju. Ovo nije normalno. Djeca nakon škole ne izlaze iz kuća, a roditelji dolaze po njih i odvode ih", rekao je.

U Suhodolu vlada veći strah jer su kuće okružene šumom i veliko je prostranstvo, a Begić je ubijen u njihovoj blizini. I oni zaključavaju vrata na kućama i vrlo su oprezni kada smo im pokucali.

"Strašno je ovo. Dosta mještana nije smjelo djecu pustiti u školu. Begića smo svi znali. Bio je divan čovjek. Uvijek se pozdravljao srdačno", kazala nam je mještanka Suhodola.

Iza Begića su ostali supruga, sin i roditelji. Dženaza i ukop bit će obavljeni na mezarju u Lokvama u 15 sati.

Istočna Bosna