23
Januar

Dodik i Džaferović zajedno dočekali američkog generala i zahvalili mu se

Published in BiH

redsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su izaslanstvo Biroa Nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država, predvođeno načelnikom Biroa generalom Josephom Lengyelom

5c48bc7c ec40 4fbb 9be8 0b5f0a0a0a7e dodik dzaferovic sad 700x402

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su generala Josepha L. Lengyela, šefa Biroa nacionalne garde i člana Zajedničkog štaba Sjedinjenih Američkih Država, javlja Anadolu Agency.

 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su izaslanstvo Biroa Nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država, predvođeno načelnikom Biroa generalom Josephom Lengyelom.

Ovom prigodom, članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost Vladi SAD-a za dugogodišnju potporu u reformi obrane BiH te na kontinuiranoj pomoći u reformskim procesima. Također, istaknuli su uspješnu suradnju i pomoć, kroz više programa, koje su Oružane snage BiH imale u tijeku 15 godina uspješne suradnje, koja se nastavlja, s Nacionalnom gardom države Meryland u okviru Programa državnog partnerstva.

Sugovornici su tom prigodom istaknuli očekivanja da će se ta suradnja proširiti i na civilni i poslovni sektor, a general Lengyel je izrazio zainteresiranost da će se uspješno uspostaviti i suradnja OS BiH i s nacionalnim gardama drugih saveznih američkih država.

General Joseph L. Lengyel se posebno zahvalio članovima Predsjedništva BiH za angažman OS BiH u brojnim mirovnim misijima u Maliju, Kongu i Centralnoafričkoj Republici, te Iraku i Afganistanu u kojima je, u samo te dvije misije, dosad sudjelovalo 454 pripadnika OSBiH zajedno s trupama Vojske SAD-a.

Članovi Predsjedništva BiH upoznali su generala Josepha L. Lengyela s političkom situacijom u BiH i o procesu konstituiranja vlasti na svim razinama.

Sastanku su u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nazočili savjetnici Branimir Jukić i Vanja Filipović.

Istočna Bosna