12
Januar

Komšić postavio uslov Dodiku: NATO, pa novo Vijeće ministara

Published in BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da se Predsjedništvo neće sastati ni o jednom drugom pitanju dok se ne riješi pitanje predsjedavajućeg Vijeća ministara

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je njegov novi uslov da podrži imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH usvajanje godišnjeg nacionalnog programa za NATO.

Komšić je istakao da, ako se to ne dogodi, nema ništa protiv da odlazeći saziv Vijeća ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine.

“Ima šansi za imenovanje. Čim se usvoji Godišnji nacionalni program za NATO može se imenovati predsjedavajući Vijeća ministara BiH”, rekao je Komšić za “Glas Srpske”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da se Predsjedništvo neće sastati ni o jednom drugom pitanju dok se ne riješi pitanje predsjedavajućeg Vijeća ministara.

On je istakao da postoji opstrukcija u procesu formiranja Vijeća ministara i da je Predsjedništvo BiH prekršilo Zakon koji se odnosi na ovo pitanje, “jer Bošnjaci misle da mogu da krše zakonsku regulativu”.

Istočna Bosna